A Hétfa Kutatóintézet magazinja

A hal még mindig kuriózum

Életkép a gyenesdiási hal- és termelői piacról

2016. július 28. - Saffer Zsuzsanna

Sült keszeg, pontyfilé és halchips – rövid ízelítő a gyenesdiási Hóbár Halbár kínálatából. A csütörtök délelőtti napsütésben csak néhányan lézengenek a helyi termelői piacon, ahol a halsütöde is áll. „Általában 11 körül indul meg a forgalom, akkor kezdődik az ebédidő” – árulja el Hóbár Péter, a…

Tovább

Mindenkinek van Balatonja

Az Összkép Magyar Tenger című sorozatának nyitócikke

A Magyar Tenger, Pelso, Balcsi, Közép-Európa legnagyobb tava. Balatoni nyár, egy szál bikini, nekem ez a riviéra. A Balaton magyar identitásunk része. Sok különböző képzetet és emléket testesít meg. Megihletett írókat, művészeket és zenészeket. Kicsit mindannyiunké, mégis mindenkinek mást jelent.…

Tovább